Malasañan helmiä

Hesarin Madridin helmet-artikkelin (HS 4.7.15) innoittamana jatkoin listaa Malasañan helmistä.

Malasañassa kattaa ottaa suunnaksi Calle Espiritu Santo, jossa Malasañalle tuttuun image (1)tapaan löytyy roppakaupalla sekä ravintoloita että vintagekauppoja. Lounassuosikkeihin kadulla kuuluvat kulmassa sijaitseva Greek Shop, josta täytetyn pitaleivän saa mukaansa 3-5 eurolla. Toinen must on Aliño, jossa menu del dia kustantaa 5,50e. Primer platoksi voi valita niin gazpachoa, salaattia kuin hummusta. Segundoksi valikoimasta löytyy erilaisia pasta-annoksia niin kasvis-kuin lihansyöjille. Juomaksi kannattaa tilata paikan päällä tehty limonada.

Jälkiruokapaikatkin löytyvät helposti Espiritu Santolta. Tämän kesän uutuus on Lolo, jonka “polos artesanos” mehujäät vievät kielen mennessään. Cup cake-ystävien kannattaa maistaa Happy Day – leipomon tuotoksia. Kahvila muistuttaa nukkekotia ja hinnat ovat kohdillaan.

image (7)Hesarin artikkelin mainitsemat helmet löytyvät calle Peziltä. Samalta kadulta löytyy myös pala Madridin historiaa el Palentino-baarin muodossa. Casto Herrezuelo (synt. 1938) on pitänyt paikkaa pystyssä jo vuosikymmenien ajan ja hyörii tiskin takana edelleen. Paikan valaistuis ei juuri asiakkaiden kasvoja imartele mutta cañat ja bocadillot ovat kukkarolle hyvinkin ystävällisiä ja tunnelma huokuu autenttisuutta.

Palentinon vierestä ylämäestä löytyy La mucca- ravintola. Lasi talonvalkkaria ja pieni snacksi guesadilloja sopii niin iltapäivään kuin alkuiltaankin. Muccan ruokalista on kattava ja menu del dian saa 10,90 eurolla. Iltaisin terassi on usein täynnä ja jonottajat merkataan liitutaululle. Kun nimi on liitutaululla ehtii välissä käydä oluella Palentinossa.image (5)

Pärlör av Malasaña

Inspirerad av Madridin helmet artikeln Helsingin Sanomat (4.7.15) fortsätter jag listan på pärlor av Malasaña.

I Malasaña lönar det att ta direktionen till calle Espiritu Santo, som typiskt för Malasana områden, är fullt av restauranger och vintageaffärer. När det är dags att äta lunch finns det speciellt två restauranger värt att ta en titt på. Från Greek shop får man fyllt pitabröd från 3-5e och i Aliño kostar menu del dia 5,50e. Som primer plato kan man välja mellan gazpacho, sallad och hummus och segunda plato består av olika pastarätter till både vegetarianer och jamon-ätare. Maten går ner med hemmalagad limonad.

Efterrät är inte heller svårt att hitta från Espiritu Santo. Sommarens nykomling är Lolo med sin ”polos artenos” saftglass. De som gillar cup cakes kan besöka Happy Day-bakery, cafét liknar ett dockhus och priserna är goda.

elpalentinoDe pärlor som nämndes i HS artikeln hittas från calle Pez. På calle Pez ligger det också en bit av Madrids historia i form av el Palentino restaurang. Castro Herrezuelo (född 1938) har skött ställen under flera decennier och flänger bakom disken fortfarande. Palentinos belysning smickrar inte ansikten men öl och mackor är billiga och ställen andas autenticitet.

Bredvid Palentino upp i plazan hittar man La Mucca-restaurang. Ett glas husets vitvin och snacks guesadillor passar bra till både eftermiddag och början av kvällen. Menun är omfattande och menu del dia kostar 10,90e. Uteserveringen brukar vara tappad av folk och väntade gäster i kö skrivs på svarta tavlan. Medan namnet står på tavlan kan man ta en öl i Palentino.

HS, Madridin helmet http://www.hs.fi/matka/a1435893967132

Leave a comment